Terese tipsar – nr 13: Trappträning och trapputmaning!

av Terese Alvén i kategorin Terese tipsar, Dagens övning den

Du möter en massa trappor varje dag. Se dem inte som ett hinder (och ta verkligen inte omvägen via rulltrappan!) utan se på dem som en härlig utmaning. Som en chans till trappträning och vardagsmotion, som en chans att låta rumpan aktiveras lite extra och som en chans att få upp pulsen på ett kick!

Trappträning! Gör dig redo för din utmaning.

Trappträning! Gör dig redo för din utmaning.

Trappträning och trapputmaning!

Därför ska du göra det här: Att ta trappan istället för hissen är ett vanligt tips när det kommer till att utöka vardagsmotionen. Men även om tipset är uttjatat så är det fortfarande bra. Så dagens tips handlar om att maximera ditt trapp-gående, att se möjligheten till att röra på dig och stärka din hälsa samt styrka i benen för varje trappa du möter under dagen.

Gör så här:

  1. Bli glad varje gång som du möter en trappa idag. Gå med stolt hållning och blicken riktad uppåt.
  2. Testa att springa uppför trappan, upp med blicken och jobba aktivt hela vägen till toppen.
  3. Variera gärna beroende på hur trappan ser ut samt höjden på stegen genom att ibland gå varje steg och ibland vartannat eller till och med var tredje. Kroppen får jobba på olika sätt.

Vill du ha en utmaning? För dig som vill göra det tuffare, utmana någon i hur många trappor, eller snarare trappsteg, ni får ihop under en dag.

Tips! Tänk på att det finns trappor både inomhus och utomhus. Finns det en rulltrappa kan du gå i den istället för att stå, men det blir ännu fler steg om du väljer en vanlig trappa istället.

I nästa tips bjuder jag på en styrkeövning som även kan ge en del puls. Här kan du läsa mer om Terese Tipsar – en serie med 100 tips för att öka vår hälsa och här hittar du alla inlägg i serien.

Känn dig som en vinnare efter varje trappa du besegrar!

Känn dig som en vinnare efter varje trappa du besegrar!