Terese tipsar #6: Krypa genom tunnel

av Terese Alvén i kategorin Terese tipsar, Dagens övning den

Är du smidig som en orm? Grattis i sådana fall! Men de flesta kan nog precis som mig bli smidigare. Testa hur smidig du är genom att krypa genom tunneln. Eller om du har små barn som jag har, då blir det mer ålning genom tunneln. Samla familj och vänner och ha roligt tillsammans. Vi passade på att träna tillsammans på föräldrarnas båt, som ni ser är det inte stor yta som krävs, och vi fick några minuters skratt och arbetande kroppar.

Krypa genom tunnel

Därför ska du göra det här: Hur ofta kryper du? Min gissning är inte så ofta. Nu har vi smidigare sätt att ta oss framåt, som att gå eller springa, men att krypa, antingen på knä eller genom att ha fötterna i men hålla kroppen nära marken, involverar kraft i hela kroppen och håller oss smidiga.

Terese tipsar #6: krypa genom tunneln.

Terese tipsar #6: krypa genom tunneln.

Träna tillsammans

Gör så här: 

  1. Ställ upp alla som ska vara med i en rad med fötterna brett isär. Personen längst fram kryper genom hela tunneln och ställer sig sedan upp och breddar benen.
  2. Nu är det nästa persons tur. Fortsätt tills alla har fått krypa en, två eller tre gånger genom tunneln.

Vill du ha en utmaning? För dig som vill göra det tuffare, pröva att inte nudda någons ben när du kryper.

Tips! Ta tid hur snabba ni är som grupp. Testa ett varv och sedan tävlar ni mot er egen tid ytterligare ett varv.

I nästa tips bjuder jag på en övning som nästan alltid ger mig grym träningsvärk. Här kan du läsa mer om Terese Tipsar – en serie med 100 tips för att öka vår hälsa och här hittar du alla inlägg i serien.