Terese tipsar #11: Magövning med glid

av Terese Alvén i kategorin Terese tipsar, Dagens övning den

Har du ett halt parkettgolv hemma? Perfekt! Då kan du passa på att träna kroppen med fokus på magen som i denna magövning med glid.

Magövning med glid - enkel att göra men tuff träning.

Magövning med glid – enkel att göra men tuff träning.

Därför ska du göra det här: Här jobbar du mycket med bålen och det är en tuff övning där det brukar vara lätt att hitta muskelkontakt.

Magövning med glid


Gör så här:

  1. Sätt trasor, små handdukar eller liknande under fötterna och stå på ett plant golv, gärna parkett eller liknande så att det är glatt och skapar glid. Sätt händerna i golvet och ha rumpan mot taket. Är golvet riktigt halt funkar det fint att träna i enbart strumpor.
  2. Tryck nu benen bakåt så att du glider på handdukarna över golvet, kom ner till en planka och tryck dig sedan tillbaka upp igen.

Vill du ha en utmaning? För dig som vill göra det tuffare, pröva att enbart ha en fot på en trasa åt gången, detta ställer högre krav på balans och koordination.

Tips! Välj inte din finaste handduk som du är rädd om, efter lite träning kan den bli sliten. Det samma gäller för tunna fina strumpor …

I nästa tips bjuder jag på ytterligare en övning att göra med trasor. Här kan du läsa mer om Terese Tipsar – en serie med 100 tips för att öka vår hälsa och här hittar du alla inlägg i serien.

Med ett ben i luften blir övningen tuffare.

Med ett ben i luften blir övningen tuffare.