halsa

Terapi i köksträdgården

av Terese Alvén i kategorin Hälsa den

plantering

Jag skrev tidigare om när jag och mamma sådde en massa frön i min köksträdgård samt planterade blommor. Min trädgård börjar ta form. Det är otroligt grönt och frodigt i vår trädgård, och det finns mycket att ta tag i. Jag sätter dock ingen press på min prestation, jag odlar det jag vill, rensar så gott jag kan och tar en rabatt i taget. Är det lite vildvuxet på sina ställen, det stör mig inte så mycket.

plantering

Det bästa med att påta i jorden är att det är terapi för mig. Jag har aldrig fattat detta tidigare, men nu när jag har en egen trädgård vid sommarhuset att ta hand om längtar jag efter att få sätta spaden i jorden, dra upp något ogräs eller vattna plantorna. Jag har mycket att lära och plöjer trädgårdsböcker på kvällarna när jag är i sommarhuset. Just nu är det Doreens trädgård och kök som jag njuter av. Underbara bilder! Och vilken fantastisk trädgård Doreen har skapat. Nu har jag inte riktigt hennes trädgårdsambitioner, inte denna sommaren i alla fall, men det är bra att inspireras, och se att det går.

Doreens trädgård och kök

Bilderna i detta inlägg tog jag förra veckan på landet, ser fram emot att åka dit snart igen! Inte riktigt likt mig att gå och fota alla blommor i trädgården (kan säga att mobilen har betydligt fler bilder än dessa), märks att jag har fått ett nytt intresse.

plantering

plantering

Av Glenns släkt har vi fått ett japanskt körsbärsträd som vi har planterat strax intill huset, hoppas på vackra ljusrosa blommor om något år. Planteringen bakom vid stenarna får vara lite vildvuxen just nu, tycker det är rätt fint ändå.

jordgubbar

Jordgubbarna var gröna förra veckan, får se om de börjar bli röda nu. Hela jordgubbslandet var fullt av gröna gubbar, men denna planta hade spridit sig till stentrappan.

plantering

plantering

Crocs färgglada stövlar

Barnens och mina stövlar efter några timmar i blött nyklippt gräs. Underbar doft i luften och en underbar känsla i hela kroppen!