traning

Tennisläger för damer på TSK Malmen

av Terese Alvén i kategorin Tennis den

Vi startade utomhus i fredags kväll. Coach Maria välkomnar.

Vi startade utomhus i fredags kväll. Coach Maria välkomnar.

Nästa vecka drar min tennisträning för hösten igång. I sommar har jag spelat en hel del, men mest med rödvita bollar tillsammans med min son. Det har varit ett bra tillfälle att öva på att verkligen slå igenom slaget och göra topspin, men bollstudsen och tempot blir helt annorlunda mot när jag spelar med vanliga bollar. Några svängar med bollmaskinen har jag i alla fall kört. Men i helgen – då har jag varit på ett tennisläger för damer på TSK Malmen.

Coach Maria och jag under TSK Malmens tennisläger för damer.

Coach Maria och jag under TSK Malmens tennisläger för damer.

Men något ringrostig klev jag in på TSK Malmen i fredags kväll. Hur bra är det inte att kickstarta säsongen med ett tennisläger. Tillsammans med coacherna Maria och Linda var vi nio kvinnor som körde två timmar i fredags kväll samt fyra timmar igår. Kan säga att det känns i kroppen idag. Har rört mig i riktningar jag inte gör i löpspåret samt har pressat mig själv att komma ner djupare i benen samt rotera mer i min sving. Har träningsvärk i höftböjare och rygg av det. Väldigt skönt måste jag säga, älskar träningsvärk. Särskilt när det är på en nivå som gör att jag ändå kan röra på mig obehindrat. Och det är bra, för idag springer och jobbar jag med STHLM Urban Trail. Därför är jag uppe i ottan och bloggar, starten går strax efter åtta. Följ med på min Instagram stories – samt loppets Instagram såklart.

Tennisoutfit!

Tennisoutfit!

Träningsstickor som visar fysisk och mental trötthet

Förresten, måste visa de fina hemmagjorda stickorna coach Maria hade med sig. En som skulle symbolisera hur fysiskt trött man blev i en övning och en som visade hur mentalt redo man var att ändå pressa sig mer. Ens villighet att fortsätta utmana sig även när kroppen är trött. Vanligtvis går den mentala skalan ner när den fysiska tröttheten ökar. Då kan man försöka pressa sig högre upp på den skalan. Ett bra sätt att tänka för att se skalan som en bild där du själv väljer att pressa upp båda skalorna. Jag gillade i alla fall stickorna mycket och tyckte det blev väldigt tydligt. Det blev lättare att vilja ta i mer.

Nu ska jag ge mig av ner till startområdet på Djurgården. Idag handlar det inte om att pressa mig själv fysiskt, det handlar om att njuta och sprida den härliga energin från loppet till många fler.

De två stickorna som visar fysisk och mental trötthet.

De två stickorna som visar fysisk och mental trötthet.