traning

Tennisglädje!

av Terese Alvén i kategorin Tennis den

Det var inte bara i Australian Open det var glädje på tennisbanan. Även jag fick möjlighet att spela en stund utomhus i helgen. Älskar vår tennisbana på landet och ser fram emot våren och sommaren när det blir betydligt mer spel – och när alla isfläckar är bortsmälta.

Tennisglädje!!!

Tennisglädje!!!

Ett av helgens bästa ögonblick var när jag och familjen bilade ut till vårt sommarställe för att grilla korv och kolla att allt såg bra ut. Barnen var lyriska över att få åka ut till landet! Dock något besvikna då de förväntat sig pulkaåkning vilket vi brukar göra där på vintern … de trodde oss inte när vi sa att det skulle vara lika mycket snö på landet som i stan. Nåväl, besvikelsen var snabbt glömd när vi istället spelade tennis på vår bana och fotboll på gården. Så mysigt innan vi grillade korv till lunch.

Tennisspel med sonen.

Tennisspel med sonen.

Till vardags blir det mest tid spenderat inomhus, därför försöker vi vara ute så mycket som möjligt på helgen – även när det tydligen i Stockholm igår var sämre luft än i Peking (usch!). I helgen blev det som ni redan vet långpass utomhus, häng på sommarstället och ett par rundor till lekparken. Idag sitter jag inne vid datorn, men ska unna mig ett styrkepass och senare i eftermiddag hoppas jag på en snabb promenad där jag tar en omväg på några kvarter för att få frisk luft innan jag hämtar hem barnen. När man jobbar hemifrån som jag gör behövs det en extra ansträngning för att få in vardagsmotionen. Har jag inte någon gångväg till jobbet ser jag till att skapa min egen.

30 minuter om dagen ni vet – minst – det mår vi bra av att få till. Till jobbet, under lunchen, i slutet av dagen … lägg in rörelsepauser där du har möjlighet.

Det gäller att ge allt för att ta vissa bollar.

Det gäller att ge allt för att ta vissa bollar.