traning

Tennis = min passion. Vad är din?

av Terese Alvén i kategorin Träning, Tennis den

Äntligen är min tennisträning igång igen. Som jag har saknat den! Tennis är bland det roligaste jag vet. Och jag fick en intensiv start på höstens tennistermin. Igår började dagen … Läs mer

Första tennislektionen för säsongen. Flytt från TSK Malmen till Tennisstadion.

Första tennislektionen för säsongen. Flytt från TSK Malmen till Tennisstadion.

Äntligen är min tennisträning igång igen. Som jag har saknat den! Tennis är bland det roligaste jag vet. Och jag fick en intensiv start på höstens tennistermin. Igår började dagen med en timmes tennislektion, på kvällen körde jag sedan final i KM, damsingel på TSK Malmen. Jag förlorade tyvärr mot min motspelerska men det blev en tuff match. Varje gem bjöd på roliga bollar och utmanade slag. Vi var båda alldeles svettiga och trötta efter vår timme. Varje gem var jämnt, det blev ofta 40-lika och sedan fick vi fördel fram och tillbaka ett par gånger. Men just igår saknade jag det där sista för att få till det. Nåväl, hon förtjänade vinsten och jag är glad över att jag i alla fall bjöd upp till en riktig fight.

Ikväll får jag en ny chans. Inte i KM, det är slut för denna gång. Men i min damstege som jag tävlar i, det är dags för första matchen för säsongen och imorgon fredag väntar ytterligare en tennislektion. Som sagt, intensiv start på tennisterminen, men åh så roligt!

Har du någon sport du spelade när du var ung men sedan har glömt bort genom åren – eller kanske hittat kärleken till på nytt? Berätta gärna i kommentarsfältet om din passion. Vore så roligt att höra. Så kan vi inspirera varandra, kanske någon som hittar en ny favorit?!

Tennisselfie på väg till final i KM.

Tennisselfie på väg till final i KM.


Emma

Åh, det är såååå underbart när man hittar någon sport/idrott man verkligen älskar och brinner för!!! När jag var tonåring höll jag på med friidrott, och höll framförallt på med slägga som var något jag verkligen älskade att hålla på med! :) Älskar fortfarande friidrott och släggkastning, men kan dessvärre inte börja igen på grund av problem med leder och rygg. Men det var (är) en sport/idrott jag alltid älskat att hålla på med i alla fall. Badminton har alltid varit en STOR favorit också (även om det varit mer ”på lek” än vad friidrotten var), och det är något som jag och mina kompisar ägnar oss åt så fort vi kan – antingen ute på i någon park eller trädgård på sommaren eller att vi bokar en bana inomhus någon timme då och då under hösten/vintern. Såååå roligt och känns inte alls som träning (även om det såklart är det) eftersom att vi har så roligt och skrattar så mycket under tiden vi spelar… :)

sparkibaken

Åh så roligt att du delar med dig. Slägga, så häftigt! Har aldrig testat det, men vore skoj att prova.

Emma

Ja, har du möjlighet att prova slägga någon gång tycker jag absolut du ska göra det! :) För mig var det kärlek vid första träningspasset när det gäller den grenen. Kom på efter att jag postat min förra kommentar att jag provade på en annan sak i våras som jag blev positivt överraskad av: Afrikansk dans! Jag som aldrig tyckt om dans förut fick en nybörjarkurs i Afrikansk dans i födelsedagspresent av min mamma och trodde inte alls att jag skulle gilla det hela egentligen. Men döm om min förvåning när jag redan efter första danstillfället var helt såld! Så numera är just Afrikansk dans också något jag kan rekommendera! :) Mycket rytmer, mycket glädje och rätt mycket att bara släppa loss och att låta de afrikanska tonerna rycka tag i en. Nybörjarkursen i våras var så rolig att det för min del kommer bli en fortsättningskurs nu under hösten.

Rebecka

Hej! Tack för ett inspirerande inlägg! Jag är intresserad av att veta hur många som läser din blogg?:)

sparkibaken

Hej Rebecka. En hel del läser min blogg, har inga siffror just nu då jag precis börjat blogga här på Amelia.

Rebecka

Tack för snabbt svar!
innan du började blogga på Amelia hur mångla läsare hade du då?:) Tex antal läsare per vecka.

Kommentering är avstängd.