kosttips-recept

Svartkålschips – eller grönkålschips

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

svartkålschips grönkålschipsSvartkål innan och efter torkning i ugnen.

Svartkålschips (eller grönkålschips) är ett sprött, hälsosamt alternativ till de vanliga potatischipsen. Det är enkelt att göra själv och det går att smaksätta efter eget intresse. Smart, hälsosamt snacks. Perfekt för fredagsmyset! Har du barn kan de vara med och knåda in oljan på bladen, då ökar troligen även deras vilja att smaka. Kanske ska du dock vara lite försiktig med chilin om barn ska äta, vi gjorde en stark variant på min kålkväll tidigare i veckan.

Svartkålschips

Svartkål
Olivolja
Flingsalt
Chili
Citron

Sätt ugnen på varmluftsfunktion och 100 grader. Riv svartkålen i önskad storlek, tänk på att de krymper lite i ugnen. Häll bladen i en bunke och ta på en skvätt olja. Massera in oljan i bladen tillsammans med salt, citronsaft och en hackad chili. Bre ut på en plåt med bakplåtspapper och placera i nedre eller mittendelen av ugnen. Kolla till chipsen då och då, men runt en timme brukar det ta innan de är klara. Det är bra med låg temperatur så att inte bladen bränns, samtidigt som de måste hinna torka ordentligt.

svartkålschips grönkålschipsSvartkål och svartkålschips.