traning

Styrketräning för överkroppen – 5 övningar

av Terese Alvén i kategorin Träning den

axelpress

Axelpress är en av mina favoriter i gymmet just nu. Jag kör med 20 kg-stången och pressar från bröstet upp över huvudet så att armarna är parallella med öronen. Ett bra sätt att träna styrka i överkroppen och samtidigt aktivera bålen för stabilitet och balans.

Innan morgonens cykelklass (med fullt hus – kul med många träningssugna) hann jag med en halvtimmes styrka. Mycket uppskattat av min kropp då jag inte har hunnit med några rena styrkepass sista veckan. Efter att ha lagt mycket energi på min styrketräning under några veckor dessförinnan har jag saknat att utmana kroppen styrkemässigt. Hoppas på ett styrkepass senare i veckan med marklyft, benövningar och bänkpress. Idag blev det förutom axelpress och stående rodd med stång fokus på bålen. Körde russian twist med 7 kg medicinboll, situps med snälla kast med Dymamaxboll 3 kg in i en vägg samt hängande knädrag mot hakan hängandes i chinsstång för att samtidigt jobba på mitt grepp.

Dagens träningslinne från Daily Sports hittar du här.