halsa

STHLM Trail Run – Sveriges största traillopp! Häng med in i skogen!

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Tilde mitt i barnloppet under STHLM Trail Run 2018. Foto: Ryno Quantz.

Tilde mitt i barnloppet under STHLM Trail Run 2018. Foto: Ryno Quantz.

STHLM Trail Run, Sveriges största traillopp, blev en helt fantastisk dag. Nära 4000 anmälda, strålande solsken vilket gjorde att humöret steg på alla och såklart – en massa löparglädje. Jag är så tacksam att jag har möjlighet att jobba med något jag verkligen brinner för vilket är att få andra människor att röra på sig (gärna tillsammans) och att få dem glada och må bra.

Superstolt Charles som kom på plats 4 i barnloppet.

Superstolt Charles som kom på plats 4 i barnloppet.

STHLM Trail Run barnlopp

Under STHLM Trail Run sprang jag barnlopp tillsammans med barnen. Eller, jag sprang mest med Tilde. Charles vill gärna springa så fort som möjligt och komma i mål först, så han drog av i en rasande fart på egen hand. Och det lönade sig. Han gled in i mål på en fjärdeplacering. Det var en otroligt nöjd Charles som mötte mig och Tilde i mål en stund senare. För hon och jag, vi tog mer tid på oss. Tilde var en av de yngsta ute på banan och för henne handlar det om att springa och gå lite om vartannat. Mot slutet i skogen ramlade hon och blev ledsen. Men efter att hon fick lite skjuts på min rygg några meter, då blev hon glad och fick ny kraft in i mål. Och stoltheten i hennes blick när hon får medaljen. Det är så fint, älskar att hon har känslan av att hon har vunnit loppet.

Tilde fick lite skjuts när hon ramlat och slagit sig i skogen. Foto: Ryno Quantz.

Tilde fick lite skjuts när hon ramlat och slagit sig i skogen. Foto: Ryno Quantz.

STHLM Trail Run 5 km

Efter barnloppet åkte barnen hem med mormor och morfar som var på plats. Själv fortsatte jag att plåta, filma och skriva i sociala medier för loppets räkning. Och en stund senare, då var det dags att ställa sig på startlinjen igen. Med min kamera i högsta hugg sprang jag 5 km-banan. Det var fantastiskt att se alla som kämpade sig igenom banan. Det var lerigt på sina ställen, utmanande brant på andra. Men mest var det bara vackert. Vitsippor. Solljus. Kottar och mjukt underlag. Hur mysigt som helst!

Vackert att springa i skogen, även om det var rätt lerigt på sina ställen ...

Vackert att springa i skogen, även om det var rätt lerigt på sina ställen …

På toppen av den tuffa slalombacken.

På toppen av den tuffa slalombacken.

After Run

När jag hade spurtat in i mål, då hängde jag på After Run i evenemangsområdet, snackade med löpare, hjälpte till att plåta vid selfieväggen, fotade alla vinnare från de olika distanserna 5, 10 och 20 km samt lyssnade på trubaduren som spelade.

Vilken vårfest det blev! En fantastisk lördag fylld av rörelseglädje. Nu ser jag fram emot näst lopp i STHLM Challenge-serien: STHLM 10. Totalt är det fyra lopp: STHLM Trail Run, STHLM 10, STHLM Urban Trail och STHLM Xploration Run. Alla med fokus på upplevelse vilket är något jag går igång på. Tider kan jag tycka är rätt så ointressant, men att samla upplevelser och intryck. Det gör mig lycklig. Och energin som dessa evenemang ger, det gör att jag snart vill dra på mig löparskorna igen.

Snygga medaljer till alla som kom i mål.

Snygga medaljer till alla som kom i mål.

Tilde värmer upp inför STHLM Trail Run.

Tilde värmer upp inför STHLM Trail Run.

Strax innan start av STHLM Trail Run.

Strax innan start av STHLM Trail Run.

Händerna i luften!

Händerna i luften!

STHLM Trail Runs otroligt snygga selfievägg! Foto: Ryno Quantz.

STHLM Trail Runs otroligt snygga selfievägg! Foto: Ryno Quantz.


Terese Alvén

Ja, barnen älskar att vara med i lopp. Underbart när de kan följa med mamma till jobbet :-) Klart du ska vara med på STHLM10! Då hoppas jag vi ses!

Kommentering är avstängd.