kosttips-recept

Stekt lax med bulgursallad

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

lax med saffransbulgur

Milda kockens val är en ny olja för stekning innehållandes en blandning av smör-, raps- och solrosolja. Förra veckan kom ett bud hem så att jag fick testa den nya produkten samt ett urläckert recept som jag vill dela med mig av, gott för både ögon, gom och kropp.

Receptet kommer från stjärnkocken Stefano Catenacci, men du behöver inte vara en mästare i köket för att klara av detta. Med bra råvaror och kryddor som som saffran, chili och vitlök går det nästan inte att få en smaklös portion.

fisk2

Stekt lax med bulgursallad

4 skivor lax
3 msk Milda kockens val
salt och peppar

Bulgursallad:
3 msk Milda kockens val
1 pressad vitlöksklyfta (jag tog 2)
1 hackad gul lök
½ hackad röd chili
1 förpackning saffran
1 Fond du Chef fisk
3 dl bulgur eller matvete
6 dl vatten
200 g plockad grönkål

Börja med bulgursalladen. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull och ha i lök, vitlök, chili och saffran. Låt det fräsa utan att ta färg. Ha i bulgur och låt fräsa kort. Häll i vatten och fiskfonden. Låt sjuda cirka 10 minuter.

Stek grönkålen hastigt och blanda ner i bulgursalladen.

Torka av laxbitarna och krydda med salt och peppar. Värm olja i stekpannan och tillaga fisken.

Servera laxen med bulgursalladen, eventuellt en citronklyfta och en sked Milda Cuisine fraiche Vitlök och Örter.

lax med saffransbulgur

lax med saffransbulgur