halsa

Stärk immunförsvaret med en shot!

av Terese Alvén i kategorin Hälsa den

Ibland känner jag att kroppen vill stärka sitt försvar. Som när kroppen är rätt så tömd och har ett lågt immunförsvar efter flera timmars träning …

Härlig färg - och riktigt starkt och surt. Precis som det ska vara.

Härlig färg – och riktigt starkt och surt. Precis som det ska vara.

Inte för att jag kände mig sjuk, men för att det kändes helt rätt att ge immunförsvaret en extra kick efter mitt lopp i söndags köpte jag en gul sur liten sak. Citron, ingefära, gurkmeja och cayennpeppar. Lika starkt som det låter. Men gav en skön känsla när det brände till i halsen.

Hade jag inte kört en mara samma dag hade jag gärna tränat styrka i den vackra kvällssolen. Nu satte jag mig på den istället och tittade på alla som sprang, gick och cyklade förbi.

Hade jag inte kört en mara samma dag hade jag gärna tränat styrka i den vackra kvällssolen. Nu satte jag mig på den istället och tittade på alla som sprang, gick och cyklade förbi.


Elsa

Har du några bevis för att den där shoten stärker ditt immunförsvar? Alltså riktiga, peer-reviewed, dubbelblinda studier. Annars kan du inte skriva det.

Terese Alvén

Hej Elsa. Forskning är alltid bra. Att just denna shot stärker immunförsvaret kan jag inte garantera. Men det mentala är lika viktigt som det fysiska, och om jag tror att citron och ingefära som river till i halsen och innehåller antioxidanter är bra för mitt immunförsvar så skriver jag det. Jag är ingen livsmedelsproducent som måste gå efter deras lagar om exakta formuleringar om hälsopåståenden. Och jag är alltid noga med vad jag skriver. Hoppas du får en fortsatt bra dag :-).

Kommentering är avstängd.