barn-familj

Sportlovsaktiviteter – ha en aktiv vecka hemma eller på skidsemester

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

Pulka och skridskoåkning, perfekt under sportlovet.

Pulka och skridskoåkning, perfekt under sportlovet.

Oavsett om familjen är iväg på skidsemester eller spenderar sportlovet hemma förtjänar barnen ett extra fokus på rörelseglädje. Här tipsar jag om sportlovsaktiviteter som erbjuds barn i Stockholm samt sådant som går att göra var man än befinner sig i Sverige. Extra roligt sportlov i år när kylan och snön finns i stora delar av landet!

Skridskor under månskenet.

Skridskor under månskenet.

Ut i snön och lek!

Skridskor, pulka, promenad, lekparkshäng, skidor eller stjärtlapp. Klä er varmt, packa matsäck (varm choklad och rocky roads kanske?) och ge er ut hela familjen till ett mysigt område där ni kan leka runt ett par timmar. Även om ni vuxna jobbar i veckan, det gör jag med, utnyttja dagens ljus som numera håller i hyfsat länge. Ni hinner med utelek efter jobb och förskola, fritids.

Glada barn som får uppleva rörelseglädje under sportlovet.

Glada barn som får uppleva rörelseglädje under sportlovet.

Träna inomhus

Även inne går det bra att röra på sig. Såklart finns det massor ni kan göra i hemmet med allt från dans till kull, hela havet stormar eller andra roliga lekar eller ta er iväg någon annanstans. Hyr en gymnastiksal tillsammans med några andra en timme, många salar står lediga under sportlovet. Eller varför inte ta en tripp till IKEA, de har just nu byggt upp hinderbana för alla barn i tag-själv-lagret. Och Friskis & Svettis erbjuder alla sportlovslediga ungdomar att träna för endast 20 kr, pengar som går till Friends. Hur bra som helst! Ett sista tips till barn i Stockholm, besök gärna mitt favoritmuseum Tekniska Museet där de har ett fantastiskt aktivitetsrum där barnen (och de vuxna) kan leka sig svettiga.

Hinderbana på IKEA - funkar även fint att bygga hinderbana hemma med möbler och kuddar.

Hinderbana på IKEA – funkar även fint att bygga hinderbana hemma med möbler och kuddar.

Redo för sportlovsaktiviteter!

Redo för sportlovsaktiviteter!

Läs gärna mer:
Aktiv vinterlek i pulkabacken
Träningstips inför skidsemestern
Träna tillsammans med familjen – följa, leda och lära