atstorningar

Speglingar – film om ätstörningar, psykisk ohälsa och det som sägs i tystnaden

av Terese Alvén i kategorin Ätstörningar den

Den dokumentära filmen Speglingar av Sara Broos, filmens regissör och ena huvudperson, är gripande, ärlig, naken och fin. Som ett sätt att komma närmre sin mamma Karin Broos skapade Sara en … Läs mer

Filmen Speglingar

Panelsamtal om filmen Speglingar.

Den dokumentära filmen Speglingar av Sara Broos, filmens regissör och ena huvudperson, är gripande, ärlig, naken och fin. Som ett sätt att komma närmre sin mamma Karin Broos skapade Sara en film om resan att lära känna varandra och få fram allt det som är outtalat i tystnaden. Ätstörningar, beroenden, psykisk ohälsa och ett sätt att försöka skapa kontroll i ett liv i kaos. Ämnena griper tag i en.

Idag var jag inbjuden på en förhandsvisning av filmen och den överträffade mina förväntningar. På fredag har den premiär. Se den!

Efter visningen fick vi lyssna på ett panelsamtal med moderatorerna Leone Milton och Bianca Meyer (vars podd jag var intervjuad i för ett par år sedan). Medverkande var min bloggkollega här på Amelia – Sanna Bråding, Thor Rutgersson från Frisk & Fri samt Sara Broos, filmens regissör. Bland annat pratade de om vikten av att VÅGA visa vem man är, våga vara sårbar och prata om sådant som kanske inte syns på utsidan men som pågår inom oss. Jag gjorde det redan 2013 när jag släppte min bok Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild och jag är glad att fler fortsätter med olika medel för att prata om det svåra, men ack så viktiga.

Panelsamtal om psykisk ohälsa

Panelsamtal om psykisk ohälsa.