kosttips-recept

Söndagsfrukost – och träningsfrukost

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Frukost Hilton Copenhagen

Jag har startat veckan med att cykla med ett gäng grymma deltagare på SATS Hötorget. Hade en massa energi då jag inte har tränat i helgen och kroppen uppskattade att få sträcka ut lite med lätta övningar med en träpinne plus några styrkeövningar innan jag drog igång klassen. Frågor angående frukost och morgonträning får jag titt som tätt, så här kommer några ord om det jag förespråkar och tror på. När du tränar hårt på morgonen behöver du få i dig lite mat innan. I alla fall så känner jag att jag presterar bättre då. Vad man mår bra av att äta och hur mycket är individuellt. Du vill inte att maten stör under träningen. Därför är det bra om maten är hyfsat lättsmält (yoghurt/smoothie/banan) och att du får i dig det så fort du har vaknat för att få mesta möjliga tid mellan det att du vaknar och det att du tränar.

När jag kör morgonpass startar jag med en skål kesella och yoghurt toppat med någon müsli, bär om jag har i kylen eller om jag har tinat över natten och ibland några skivor banan. Detta plus ett glas vatten äter jag när jag vaknat. Cirka en timme senare sitter jag på cykeln. När jag springer på morgonen gör jag däremot ett undantag och äter först efter passet. Då vill jag nämligen bara vakna, dra på mig kläderna och ge mig ut. Det är vad som passar mig, jag har testat mig fram, gör det som passar dig!

Efter träning och dusch blir det kaffe och två smörgåsar för mig. Gärna med tjocka skivor kalkon samt ost och eventuellt ett par skivor tomat och lite örtsalt. Mums. Sedan är jag mätt och belåten och stärkt av ny energi för att dra igång arbetsdagen framför datorn. Idag ska jag däremot snart lämna skrivbordet för att åka ut till SATS Signalfabriken i Sundbyberg och vicka på en StrongMama-klass. Ser fram emot att se centret som byggdes för ett tag sedan, har inte varit där än.

Angående bilderna ovan – där ser ni min söndagsfrukost på Hilton Copenhagen igår. På helgerna äter jag gärna andra saker än vad jag gör till vardags. Och när jag var i Danmark lyxade jag till det med en smarrig efterrättsbulle med choklad i, typ den godaste croissanten (eller vad den heter) jag ätit. Efter en sådan rejäl frukost skulle jag däremot inte kunna träna, det hade varit för tungt för magen. Men det hade såklart gått att avsluta ett träningspass med hotellfrukost. Älskar frukost som ni kanske förstår, så gott och det gör verkligen skillnad i mitt liv. Äter jag dåligt en morgon är jag mer sötsugen och mycket grinigare under dagen än om jag startat med en balanserad måltid.