bocker

Sommarens 15 bästa hälsoböcker!

av Terese Alvén i kategorin Böcker den

Sommarens hälsoböcker 2016

Sommarens 15 bästa hälsoböcker och ditt bästa ställe att njuta av läsning? Här kommer inspiration till sommarens läsning. En sommar handlar inte bara om att träna och röra på sig utomhus (även om jag gärna lyfter upp det i bloggen för att inspirera till mer rörelseglädje). En annan ingrediens som jag älskar med sommaren är möjligheten till mer läsning. Jag har tre favoritplatser för att läsa under sommaren:

  1. hammocken på vår veranda på landet, perfekt kvällstid när solen sänker sig över fältet.
  2. sängen på landet, det är inte alltid sol och vackert väder. De dagar som det regnar ligger jag gärna i sängen med öppet fönster bakom huvudet för att lyssna till regnet och försvinna ner i någon spännande eller intressant bok.
  3. akterdäck på mina föräldrars båt. Stockholms skärgård ligger mig varmt om hjärtat och att sitta i solen med det glittrande vattnet bara någon meter ifrån mig skänker ro.

Vad har du för favoritplats till läsning?

Ofta läser jag romaner och deckare, blandar gärna mer lättlästa böcker med sådant som skänker större läsupplevelser jag bär med mig även efter att boken är slutläst. Att läsa böcker och få leva mig in i en annan värld är något jag alltid har älskat. Böcker har varit viktiga för mig så länge jag kan minnas, att bli författare var ett av mina första drömjobb som liten tjej. Numera är jag lycklig över att få kombinera läsandet med att skriva på olika sätt i mitt jobb, bland annat i böcker.

15 hälsoböcker i sommar

Då detta är en hälsoblogg vill jag passa på att tipsa om tre böcker med hälsoinriktning som är aktuella nu. Några av dem ligger på min läslista i sommar och några har jag läst. Gillar du att läsa på engelska vill jag även tipsa om denna lista med 11 intressanta hälsoböcker att läsa sommaren 2016. Kompletterar listan med fyra svenska nyheter:

  1. Spring dig fri! Kenneth Gysing. Jag har tidigare tipsat om Gysings böcker. Det är något med hans sätt att skriva som får mig att vilja dra på mig löparskorna efter ett par sidors läsning. Han är bra på att förmedla den löparglädje jag också känner när jag springer, även om jag inte springer lika långt och lika ofta som Gysing. Hoppas på att läsa Spring dig fri! i sommar.
  2. Mat som gör gott: ny vardag med Tareq Taylor. Inte en bok att sträckläsa, det är en bok fylld av recept, men även texter om att välja hälsosam mat och hur vi kan ändra vårt sätt att leva för att må bättre. Ingen dietbok, utan sunt förnuft med mat fokuserat på näring och maträtter som både ser goda ut och är goda för kroppen. Boken står i min bokhylla och jag ser fram emot att laga mat därifrån i sommar.
  3. Konsten att njuta av livet: och ändå få saker gjorda av Olof Röhlander. Vi gör det ibland svårare att njuta av livet än vad det behöver vara. Med Olofs kloka ord kan vi få perspektiv på hur vi lever och hur vi lär oss uppskatta det som ingår i vår vardag.
  4. Hormonsmart mat och effektiv träning av Martina Johansson. Även om jag inte är förtjust i den första meningen i bokens beskrivning ”vill du visa upp en klockren tvättbräda på stranden i sommar” är jag nyfiken på vad biofysikern Martina Johansson har för åsikter om hormonsmart mat och effektiv träning.

… och eftersom jag står mig själv närmst, har du inte läst någon av mina böcker än rekommenderar jag det såklart. Du hittar dem här.

Njut av din boksommar! Läs och inspireras och varva de sköna lässtunderna med ett energifyllt träningspass.