kosttips-recept

Snabbpizza med nyttigheter

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Igår kväll var Glenn iväg och dömde innebandy, Charles somnade tidigt tack vare att han inte hade somnat på förskolan och jag hade ingen ork att laga middag åt bara mig själv. Men så kom jag på att jag hade tortillabröd (deras nya som är tjockare för att passa bra att göra pizza på), som jag fick med mig hem i Loppipåsen på Underbara Barn-mässan förra helgen. Därför slängde jag snabbt ihop en liten pizza till mig själv.

Tomatsås, spenatblad, skogschampinjoner, paprika, cocktailtomater, ost och oregano. In i ugnen på 250 grader i runt tio minuter och min middag var klar. Så gott och enkelt. Hade Charles inte somnat så tidigt hade han älskat maten. Även om pizza i regel inte är den nyttigaste maten går det att göra den rätt hälsosam beroende på vad man väljer att toppa den med. Sedan handlar allt som vanligt om proportioner. Jag tycker det är ett toppensätt att få i sig själv (och sitt barn) en massa grönsaker på ett festligt sätt. Kanske något för helgens mys?

Efter tio minuter i ugnen.