Blåbärsmuffins gjort på mandelmjöl, mosade bananer, ägg, kokosolja, salt och bakpulver blev dagens bak och fikabröd när vänner kom på besök. Hur gott som helst – och fyllt av näring och bra energi. Här är receptet!
Till söndagsfikat när några vänner skulle komma på besök bakade jag och Tilde muffins. Vi valde ett recept från boken ”Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk” som Ulrika Hoffer har skrivit. Perfekt när vi hade ett par brunprickiga bananer hemma. Och oj så goda de blev. Lite smuliga kanske, men dagen efter när jag åt upp resterna … då var de perfekta. Saftiga, lätta att ta ur sina formar och otroligt smakrika. Mycket godare än en vanlig muffins om du frågar mig. Sötman från bananen, de vackra blåbären konsistensen från mandelmjölet. Testa dessa muffins helt enkelt!
Jag ökade på mängderna i receptet för att göra en större sats. Nedan ser du de mått jag använde mig av.
Blåbärsmuffins
6 dl mandelmjöl
2 mogna bananer
4 ägg
2 msk kokosolja
1½ dl blåbär
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader och placera ut muffinsformar på en plåt. Mosa bananen och blanda med mandelmjölet. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Fördela i formarna och grädda cirka 15 minuter i ugnen.