shopping

Se till att vara ”smart in the dark” – på med reflexer!

av Terese Alvén i kategorin Shopping den

Reflexer lyser upp dig i mörkret.

Reflexer lyser upp dig i mörkret.

Vi är inne i den mörkaste årstiden och även om vi är bra på att hänga ljus i fönstren och dekorera träd och buskar med ljusslingor är vi sämre på att lysa upp oss själva. Och vi syns väldigt dåligt i mörker, det vet alla som någon gång har suttit i förarsätet på en bil. Här kommer därför en påminnelse om reflexer och så har jag testat reflexer från Smart in the Dark för att visa hur upplyst jag blir om en bils strålkastare träffar mig.

Det är ofta, men inte alltid, som barn har bra med reflexer på sig. Vi vuxna är lite sämre. På sin höjd har vi någon liten reflex som dinglar från jackan, och det är såklart bättre än inget. Det jag gillar med Smart in the Darks reflexer är att de syns rejält när de blir upplysta och du trär på dem över dina vanliga kläder. Det mindre bra är att det blir ytterligare en grej att komma ihåg att dra på sig när man ska ut, istället för att det redan sitter fast på plagget. Men lägger man fram allt på samma ställe är det smidigt att dra på sig benskydden innan man går ut på promenad i mörkret. Och då är det värt att veta om att man syns och risken för olyckor minskar.

Förutom bra reflexer till vardags är det minst lika viktigt att synas när man tränar. Och sportföretag blir allt bättre på att integrera reflexer i både plagg (som dessa tights från Nike – så snygga!), accessoarer och skor. Det är inte ofta man behöver en reflexväst som var vanligt för några år sedan. Nu är plaggen smarta på egen hand.

Ut och rör på dig i vardagen samt under träning – och gör det på ett smart sätt!

Kom ihåg reflexer både när du tränar utomhus och när du rör dig till vardags.

Kom ihåg reflexer både när du tränar utomhus och när du rör dig till vardags.