halsa

Sluta sätt förbud!

av Terese Alvén i kategorin Hälsa den

Det finns vissa likheter mellan min mage och en boll … men jag måste säga att jag älskar min mage även om den just nu begränsar mig mycket i min vardag. Jag tycker om att vara gravid! Förutom små krämpor är det fantastiskt på många sätt. Men det är så lätt att tänka på det ”man inte får/kan göra”. Som jag fick höra senast idag, det är endast en liten bråkdel av livet som man är gravid, snart är allt (nästan) som vanligt igen även om det tar ett tag att stärka upp mammakroppen efteråt. Men det ser jag bara fram emot. Och jag håller på att längta ihjäl mig efter lilla bebben.

Det jag saknar mest i träningsväg just nu är att verkligen få ta i. Att få jobba så där hårt så att det nästan svider i musklerna, hjärtat pumpar för fullt och man känner att man ger allt man kan just där och då.

Men det är väl det som är själva grejen med förbud. Får man inte göra något vill man det väldigt mycket mer än vad man kanske annars skulle. Under båda mina graviditeter har jag knappt kunnat släppa tanken på att äta ostbricka – men när jag inte är gravid äter jag det ytterst sällan och saknar det inte heller. Men eftersom jag inte bör äta opastöriserade ostar just nu blir suget mycket starkare … Urskumt. Men det här är också en av anledningarna till att jag är emot förbud. För mig är hälsa att allt är tillåtet (om det inte är så att man är gravid eller inte får äta något av andra anledningar såklart). Sedan handlar det balans och variation. Men att förbjuda sig själv något – sluta upp med det! Du sätter bara krokben på dig själv.