barn-familj

Skogspromenad – bra balsam för själen

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

Skogspromenad med familjen.

Skogspromenad med familjen.

Efter flera helger med jobb har vi inte hunnit ut till sommarstället. Men igår körde vi ut efter jobbet. Trots att jag jobbar med Stockholm Halvmarathon idag och vi bara får en blixtvisit med en natt och några timmar på landet är det värt det. Så skönt att andas luften här ute och få vila blicken över fälten där bönderna just nu åker runt med sina traktorer.

Vilken lyx att bara få promenera och umgås med familjen i skogen.

Vilken lyx att bara få promenera och umgås med familjen i skogen.

Uppladdningspizza och skogspromenad

Vi köpte med oss pizza från den lokala byn en mil härifrån på väg ut och efter middag och bra laddning inför loppet idag som jag kommer att springa gav vi oss ut i skogen hela familjen. Så mysigt att vandra på mjuk mossa, se spännande svampar, upptäcka en snok, inspektera en svartblå skalbagge och plocka ”igelkottar” som Tilde säger när hon fyllde sin korg med stora kottar.

När vi kom tillbaka till huset spelade familjen tennis tills vi knappt såg något för mörkret. Då blev det te och lite gott inne i stugan innan vi somnade.

Ny kraft inför hinderbana och halvmara

Nu har vi vaknat till en extra grön värld efter nattens regn och jag känner mig som en ny människa. Jag älskar vårt sommarställe och det är bästa stället för mig att komma ner i varv på. Nu är jag taggad för dagens utmaningar. Först ska Charles springa Barnens hinderbana med Gladiatorerna och sedan blir det Stockholm Halvmarathon för hela slanten.

Tripp, trapp, trull ...

Tripp, trapp, trull …