halsa

Skapa en egen köksträdgård

av Terese Alvén i kategorin Hälsa den

Gräslök

Jag har inga gröna fingrar, men jag drömmer om att ha en egen köksträdgård. Och nu när jag har ett sommarställe med stor trädgård har jag möjlighet att skaffa mig en. Det här får bli en återkommande följetong här i bloggen. Jag kommer dela med mig av smarta tips jag stöter på och berätta när det går åt skogen – för det lär det säkert göra … hur som helst, jag ser fram emot att lära mig mer om att odla egna grönsaker och kryddor i sommar för att sedan njuta av dem till goda maträtter. Och vem vet, fingrarna kanske går att göra grönare?

Odla köksträdgård

Steg 1 har i alla fall inletts. Igår fick jag hjälp av bästa mamma som är grymt duktig i trädgården. Bra med en som kan hjälpa mig och säga gör si, gör inte så. Jag och mamma var förbi Plantagen och handlade olika örter, grönsaksfrön och blommor. Sedan spenderade vi några timmar rensandes ogräs, vända jord och plantera.

Odla köksträdgård

Förutom det vi köpte finns det redan rejält med gräslök i mitt land samt en stor plätt jordgubbsplantor. De sistnämda blommar för fullt och jag hoppas få äta bären om några veckor!

Det är hälsosamt och bra för naturen att äta närodlat, men framförallt tycker jag att det är väldigt avkopplande att gå och påta i trädgården. Bra för själen och kroppen med andra ord.

Odla köksträdgård