intervjuer

SEA Games Singapore

av Terese Alvén i kategorin Intervjuer & Inspiratörer den

Glenn skickar en hälsning till er från andra sidan jorden, snart är han hemma igen från Singapore. Idag väntar workshop i cykel på SATS för mig och mormor ställer upp som snäll barnvakt. Ganska skönt att gå in i cykelsalen och fokusera på att uppdatera min kunskap efter en lördag med en massa känslor av alla dess slag. 

Glenn: ”Min Singapore-vistelse börjar lida mot sitt slut. Idag, söndag, är finaldagen och vi ha fått äran att döma finalen mellan Singapore mot Thailand. Innebandyn är lite annorlunda här borta, inte så mycket i själva spelet utan mest i allt runt omkring. Innebandy som sport är rätt liten men intresset kring den är hur stort som helst. Inlevelsen hos publiken är något i hästväg. De tjuter och skriker i princip hela tiden. Härom dagen var de tvungna att stänga insläppet till hallen då det redan var fullt 30 minuter före matchstart, det händer aldrig i Sverige. För oss domare är det inte så dåligt heller då vi får köra high fives  och ta bilder med åskådare titt som tätt. Kul!

singapore

Singapore i övrigt. Jag hade hört innan hur rent det var i Singapore och jag måste säga att det är ännu renare än vad jag hade förväntat mig. Det är nästan så att man går och letar skräp. Människorna är supertrevliga, maten är god, det är lätt att ta sig runt med tunnelbanan och det finns fler köpcenter än invånare (det är i alla fall känslan). Just shopping är nog en av de största anledningarna att åka till Singapore. Det är inte överdrivet billigt men så klart man kan göra lite fynd. Vita höga Converse-skor går på ca 450 SEK.

singapore

Marina Bay Sands Hotel

Enligt invånarna är Marina Bay Sands Hotel vi bor på ett av de bästa och det förstår man när man ser utsikten från rummet, gymmet som ligger på 55 våningen och självklart Infinity-poolen på 57 våningen.

Hotellgym Singapore

Singapore Zoo

Vi tog oss en tripp upp till Singapore Zoo och jag fick chansen att se både Panda-björnar och en vit tiger. Utöver det var det inte så mycket att se. Om man kommer hit ska man undvika åka på båtturen i River safari, knappt några djur och båten gick för fort för att man skulle hinna se något.

Sammanfattningsvis gillar jag verkligen Singapore men jag tror inte att man behöver stanna här mer än några dagar.” (Och jag Terese tycker att Glenn ska komma hem till sin familj igen …)