kosttips-recept

Safe kostrådgivarutbildning

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Mitt under utbildningen.

Medan jag väntar på ett besked om jag är licensierad kostrådgivare eller inte kommer här information och reflektioner från min utbildning på Safe. Mina förväntningar innan kursen startade var att lära mig mer om det jag redan kan inom kostområdet. Lära mig ge kosttips till olika målgrupper och gå in mer på djupet. Från tidigare utbildningar (personlig tränare och instruktör) samt från ett stort eget intresse har jag lärt mig mycket, men trots detta fick jag en massa ny kunskap under kostrådgivarutbildningen. Jag känner att jag har utvecklats och blivit mer säker i min yrkesroll. Vi lär så länge vi lever, och att jobba med kost och träning innebär att alltid vara nyfiken och hela tiden lära sig nya saker. Forskningen går framåt och det gäller att hålla ögon och öron öppna för att hänga med. En utbildning är bra i grunden, men det är resten av livet som avgör hur mycket man lär sig och hur duktig man blir.

Safes kostrådgivarutbildning består av sju heldagar plus en dag med teoretiskt och praktiskt prov. Här hittar du mer information om utbildningen. Kursen kostar 16 480 kr (inkl moms). Nästa gång utbildningen går är i november.

Det enda jag saknade i kursen var ämnena modedieter och ätstörningar – två ämnen jag finner väldigt intressanta då jag har starka åsikter och erfarenheter i ämnet. Det står på hemsidan att dessa ämnen ska ingå i kursen, men den enda typ av diet som kom upp var LCHF, och det endast för att vi var några som hade frågor om den. Men i övrigt är jag väldigt nöjd med kursen och de lärare vi har haft. De var både otroligt smarta och kunniga samt duktiga på att föreläsa. Är glad att jag valde att gå utbildningen.