traning

Roddmaskinen – då och nu

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Mina föräldrars JÄTTEgamla roddmaskin.

När jag styrketränar värmer jag gärna upp på en roddmaskin eftersom hela kroppen får arbeta med fokus på armar, bröst, rygg, mage, rumpa, lår och vader. Men rodd är inte bara bra till uppvärmning, det är även grym konditionsträning.

På morgonens pressfrukost presenterade Casall sin nya roddmaskin för hemmabruk, Casall R300, som finns i färgerna svart, vit och limegrön(!). Roddmaskinen går att fälla ihop, men av erfarenhet tycker jag att den ska stå framme om den ska bli använd. Annars är det lätt hänt att den bara ligger och samlar damm. En träningsmaskin ska användas, annars gör den ingen nytta.

Tyvärr hann jag inte testa roddträningen imorse då jag var tvungen att stressa till förskolan, men snart kommer jag att testa och då kommer självklart en rapport. För dig som redan idag roddtränar – klicka här för att hitta särskild roddmusik där du ror i takt till musiken.

Casalls nya träningsredskap, roddmaskinen R300.