kosttips-recept

Recept: vegetarisk lasagne med rotsaker

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Matlagning i lördags.

Ofta vill jag laga mat som går snabbt, men ibland tar jag mig tid och tillagar favoriter som kräver en längre stund i köket. Vegetarisk lasagne med rotsaker i är en sådan rätt. Receptet kommer från Majas klimatmat och några gånger varje år river och hackar jag alla grönsaker och tillagar rätten då jag tycker den är supergod. I lördags var en sådan dag och nu kan jag njuta av goda rester. Vill du testa maträtten har du receptet här:

GRÖN LASAGNE
Ingredienser:
400 g rivna rotsaker; motötter, kålrot, rotselleri
1 stor gul lök
rapsolja
400 g krossade tomater
½ dl tomatpuré
2 tärningar grönsaksbuljong
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 ½ dl mjölk
2 krm vitpeppar
salt
2 msk färsk basilika eller 2 tsk torkad
lasagneplattor
500 g keso

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och grovriv grönsakerna. Hacka löken. Fräs lök och rotsaker i lite olja. Rör i tomatkross, tomatpuré, buljong, grädde, mjölk, salt och kryddor. Låt såsen koka upp.

Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i en form. Avsluta med sås. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

Smaklig spis!

Rykande het lasagne.