kosttips-recept

Recept: kycklingfärssås till pasta

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

God kycklingfärs och färsk pasta till middag.

Vissa rätter brukar alltid göras på ett och samma sätt i en familj – köttfärssås är en sådan rätt. Man hittar ett recept man gillar och så kör man på med det år in och år ut. Men ibland tvingas man tänka lite annorlunda. Som igår när jag köpt hem kycklingfärs men inte riktigt hade tänkt göra sås av det, så skåpet hemma hade inte alla ingredienser jag är van med. Nåväl, bara att experimentera – och det är ganska kul det. Särskilt när det blir gott, och det blev detta.

I en klick smör stekte jag rödlök, champinjoner (färska), och hackad morot och palsternacka mjuka. På med kycklingfärsen, flingsalt och svartpeppar. När kycklingen var genomstekt tog jag i en stor klick chilisås, grönsaksbuljong, en burk minichampinjoner (lite otippat, men fanns hemma), en stor näve bladspenat och hackad färsk basilika. Såsen fick småputtra några minuter medan pastan kokade. Sedan var det bara att servera.

Älskar att ha mycket grönsaker när jag gör pastasås. Det är ett bra sätt att få i barn nyttigheter och själv tycker jag det blir riktigt gott. Dessutom är det ekonomiskt då det blir fler portioner mat, men du spär ut det dyrare köttet lite.