I goodiebagen som alla löpare på Tjejmilen fick när vi hämtade ut våra nummerlappar låg en Må Bra-tidning. Jag bläddrade i den och hittade ett recept som genast gjorde att det vattnade sig i munnen. Så tidigare i veckan lagade jag maten här hemma, och eftersom det blev supersmarrigt delar jag med mig av receptet här.
Chicken shiitake
recept för 4 portioner
600 g kycklingfilé
200 g skivad shiitake eller annan svamp (jag tog kastanjechampinjoner)
matolja
salt och svartpeppar
125 g snett skivad salladslök
2 tsk sesamolja
2 msk Furikakeblandning eller sesamfrön
Servera med: ris och teriyakisås.
Gör så här: Stek kyckling och svamp i matoljan, gärna i omgångar. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt salladslök, sesamolja och sesamfrön och stek ytterligare några minuter. (Jag hade även i ett par matskedar teriyakesås i stället för att ta det vid sidan om.)
Jag serverade färdigstrimlad vitkål till maten, en nyhet som ICA budat hem till mig för att testa.