kosttips-recept

Rå rödbetsmüsli med ingefära

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Det här kan vara den godaste müsli jag har smakat. Rödbeta och ingefära – ja, ni hör ju hur gott det låter.

När jag är utomlands älskar jag att gå omkring bland hyllorna i de lokala matvaruaffärerna. Det är spännande att se vad det finns för produkter och förpackningar. Särskilt roligt är det med ekologiska butiker eller små ställen där varorna verkligen känns handplockade.

När jag var i London och sprang maraton tidigare i våras shoppade jag allt från grönkålschips till kex med annorlunda smaksättning och nötblandningar. Dessutom kom jag hem med en förpackning müsli. Inte det smidigaste att packa ner i resväskan, men smaksättningen med rödbeta och ingefära kunde jag inte motstå. Och jag är inte besviken. Müslin är vackert rosa, krispig, smakrik och hälsosam. Håller tummarna att det är något som kommer till Sverige snart (eller om det finns här?). Har du vägarna förbi London – leta efter Primrose’s Kitchens Raw Beetroot & Ginger Muesli. Innehåller 22% rödbeta!

Raw Beetroot and Ginger Muesli.

Raw Beetroot and Ginger Muesli.