PT-utbildning Sports Club Education

av Terese Alvén i kategorin PT & Instruktör, Träning den

sports club education

Måndag till söndag förra veckan satt jag i skolbänken på Sports Club Education under deras PT-utbildning. Eller satt och satt. Det blev en hel del rörelse och test av olika övningar och redskap för träning. Mycket skivstång, kettlebells, slädar, gummiband och träpinnar. Vi fick lära oss tekniken och lära varandra. En väldigt rolig och givande vecka där vi fokuserade på kroppens sju grundrörelser: gång, knäböjning, höftfällning, utfall, drag, press, rotation (+ att vi bar en massa saker). Jag tog det relativt lugnt då jag samtidigt var förkyld, och en dag höll jag mig hemma från utbildningen tillsammans med resten av familjen som också var däckade. Nu mår dock alla bättre, så jag ser fram emot en pigg vecka.

Förutom jobb blir det självstudier i min PT-utbildning under denna vecka. Nästa helg är det skoldagar igen och tills dess ska vi vara pålästa,nästa helg då handlar det mest om att sitta, för då väntar ett teoriblock med kost tillsammans med bästa Anki Sundin. Just lärarna är en stor bonus med denna utbildning, vi har grymma lärare! Under dessa dagar har vi haft Erik Börjesson som både är pedagogisk och kunnig. Även Pernilla Gunnskog, som jag själv har kört en del PT tillsammans med tidigare, både när jag var gravid med Tilde och efteråt när Tilde fick följa med, var med och höll i utbildningen. Alltid bra att lära av de bästa!

sports club educationFoton lånade från Sports Club Education.