kosttips-recept

Proteinrik frukost

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Mjuk kvarg

TEST. Valio har nyligen lanserat en ny kvarg, en mjuk kvarg, som är betydligt lenare än den vanliga kvargen som finns på marknaden. Jag äter någon form av kvarg nästan varje morgon, ofta blandat i en skvätt fil för bättre konsistens samt toppat med någon müsli, gärna någon frukt eller bär och gärna lite nötter eller frön. Jag välkomnar denna nya kvarg. Den gamla varianten är rätt sträv i konsistensen, och även om jag gillar tjockleken på den tycker jag den fastnar lite i munnen när jag äter den utan fil (vilket jag tidigare har gjort som mellanmål tillsammans med fun light, när det var hett i träningsvärlden, men det var bra många år sedan nu …). Den mjuka kvargen går definitivt bra att äta som den är, den är krämig, proteinrik, mättande och god. Till frukost idag blev det mjuk kvarg och yoghurt (mest av gammal vana), müsli, chiafrön och pumpakärnor. Plus en smörgås och en kopp kaffe. Mumsig start på dagen!