inspiration

Pressklipp: träning inför långlopp och hur du tränar sunt

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

träning för småbarnsföräldrar

Mina stora mål inom löpning detta år är dels Women’s Health halvmaraton om några veckor och dels Helsingborg Marathon i september. Jag har inte sprungit något av dessa lopp tidigare och ser fram emot två nya upplevelser med glädje. Hur får man då tid att träna inför långlopp som småbarnsförälder? För att sammanfatta: det handlar om att prioritera träning (i mitt fall istället för att ligga och dra mig i sängen på morgonen), att ha bra stöttning runt omkring sig som hejar på dig i satsningen och ger dig tid att springa och att lägga nivån på träningen på ett sätt som passar dig som individ – och din familj. Jag tror starkt att mitt träningsintresse är positivt för barnen och att det inspirerar dem till rörelse. Vi är väldigt aktiva ihop. Mer om mina bästa tips för långdistansträningen hittar du i en intervju med mig inne på Sportamore Magazine.

En annat pressklipp finns i senaste numret av Amelia där jag svarar på en fråga om osund träning. Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat, och som även tar upp stor del av min föreläsning ”Träning i balans” som jag kommer hålla på Frisk & Fris årsstämma om en dryg vecka.

amelia osund träning