kosttips-recept

Pasta på sojabönor – nästan som vanlig pasta

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Pasta av sojabönor

Ett paket pasta gjort av sojabönor har legat i mitt skafferi ett tag och idag åkte de äntligen ner i kastrullen. Smakar det som vanlig pasta? Nej. Smakar det gott? Ja. 

Vi äter pasta här hemma ett par gånger i veckan då barnen älskar det – och vi vuxna med. Ofta blir det vanliga makaroner eller spaghetti, gärna färsk sådan för att addera lite vardagslyx. Att byta ut pasta mot andra liknande produkter har blivit allt vanligare av olika anledningar och det finns recept med hyvlad zucchini, morötter och liknande. På marknaden finns även pasta gjord på annat än de traditionella ingredienserna, och idag åt jag alltså en pastasort gjord på enbart sojabönor.

Sojapasta, nästan som vanlig pasta

Sojapastan ser likadan ut som vanlig pasta, men luktar lite annorlunda. Dessutom smakar den lite speciellt. Den smakar gott tycker jag, men det är inte den vanliga pastasmaken. Tillsammans med pastasås – i mitt fall kycklingfärs med svamp- och tomatsås – döljs däremot den speciella smaken och jag glömmer snabbt att jag äter något annat än vanlig pasta då konsistensen är som vanligt.

Det ska bli spännande att se om barnen gillar pastan, nu åt jag den till lunch när Charles var i förskolan och Tilde som jag är hemma och vabbar låg på soffan och sov. Någon som har testat att bjuda sina barn på detta? Jag tror inte att det ska vara något problem, då är nog problemet större att få maken att äta detta. Han kan vara ganska skeptisk när jag försöker öka upp nyttigheterna i maten … men det är ju gott och bra att variera lite. Och vanlig pasta kan bli ganska trist i längden samtidigt som det vid vissa tillfällen är exakt vad man vill äta. Tur att vi får plats med olika produkter i skafferiet.

Pasta av sojabönor