halsa

Paris Marathon 2018!

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Om 71 dagar sätter jag på mig nummerlappen och springer Paris Marathon.

Om 71 dagar sätter jag på mig nummerlappen och springer Paris Marathon.

Tjoho! Glädjen är på topp. Idag anmälde jag mig till Paris Marathon 2018. Eller Schneider Electric Marathon de Paris som loppet egentligen heter. Förra året valde jag mellan Paris och London och då vann det sistnämnda. Så nu är jag glad över möjligheten att springa i Paris. 

Paris Marathon

Och loppet är snart – det är endast 71 dagar till start. Men jag känner att jag ligger hyfsat till i träning. Däremot hoppas jag på ett gäng långpass till samt en del intervaller innan det är dags att ställa sig på startlinjen söndagen den 8 april. Älskar att starten redan går klockan åtta på morgonen och att jag får upptäcka Paris springandes. Dessutom kommer det bli galet roligt och intressant att åka till staden ihop med mina kollegor i marknadsteamet på Marathongruppen och min kollega Kristina ska också springa loppet. Övriga får stå och heja på oss längs vägen och fira med oss efter mållinjen.

Mitt i Paris går banan.

Mitt i Paris går banan.

Sjukt pepp är jag! Skulle gärna ge mig ut på ett långpass nu i helgen, men kroppen mår inte så bra efter alla januaribakterier, så jag gör bäst i att ta en lugn helg så att kroppen snart är redo att börja växla upp inför Paris Marathon.

Mina mål i Paris Marathon

Vi har haft planer på att springa Paris Marathon ett tag, så jag har haft tid att fundera på mina mål även om det är först nu som vi har bokat startplatser och det känns mer verkligt att vi faktiskt ska springa. Jag har två mål som på sätt och vis hänger ihop. Jag kommer bli glad om ett av målen blir uppfyllda, men bäst är det om båda infrias. Men det är inte så enkelt, för det handlar om att höja min lägstanivå ett snäpp. Här är mina mål utan inbördes ordning:

Mål 1: Springa under 4 timmar (har som snabbast sprungit maran på 4:06 …)

Mål 2: Njuta av loppet trots att jag pressar mig, alltså känna glädje. Visst kommer det vara tufft, men det ska ändå kännas att jag har koll och att jag orkar. Kroppen ska må bra under och efter loppet och det ska finnas mersmak för löpning även efter det att loppet är över.

Så – inte superlätta mål, men inte heller helt omöjligt. Känner dock att mål 2 är det viktigaste för mig, så behöver jag av någon anledning ta det lite lugnare under loppet kommer jag att lyssna på kroppen.

Mot Paris Marathon 2018!