bocker

Paolos yoga inspirerar till rörelseglädje

av Terese Alvén i kategorin Böcker den

Stark, vig och smärtfri. Vem vill inte bli det? Jag är ingen yogafantast men blir inspirerad att testa nya yogapositioner efter att ha läst Paolo Robertos bok Paolos yoga.

Jag passade på att läsa om Paolos Yoga under Charles tennisträning.

Jag passade på att läsa om Paolos Yoga under Charles tennisträning.

Förra veckan var jag inte så förtjust i boken jag recenserade (tack för alla kommentarer och era intryck!). Denna vecka är jag betydligt mer positiv. Paolos yoga skriven av Paolo Roberto (vem annars?) gör yogan tillgänglig. Jag älskar trenden i yogavärlden som har pågått några år. Att yoga inte behöver vara så ”flummigt” som det kunde uppfattas tidigare och istället har yogan fått möjlighet att nå en större publik som inte behöver ändra om hela livet för att passa yogafilosofin. Eller kanske det är så att yogan alltid har varit tillgänglig och att grunden i yogan är att det är något som är för alla och att det gäller att utgå från sig själv? Vad vet jag … som sagt, jag har aldrig hittat in i yogan så som jag kan ha önskat i perioder. Jag har trots allt varit iväg på yogaresa i Thailand (för typ tio år sedan) och jag har testat olika yogaformer där bikramyoga var min favorit. Troligen för att värmen gjorde mig rörlig vilket passade min stela kropp.

Men nu skulle vi inte prata om mig utan om Paolos yoga. Som sagt, boken inspirerar mig att träna mer yogainspirerat. Det är tydliga bilder och bra beskrivningar och då många övningar ger exempel på olika svårighetsgrad tror jag både nybörjare och mer erfarna yogisar kan utvecklas av boken.

För mig att gå iväg på rena yogapass är steget rätt långt. Även att köra ett helt pass hemma i vardagsrummet. Däremot inkluderar jag gärna någon yogaövning när jag kör styrka eller som nedvarvning efter en löprunda. Jag väljer övningar där jag känner mig stel och där jag märker att kroppen behöver extra mycket kärlek. Precis som rörelse i övrigt – det är inte alltid en timmes träning i sträck som krävs, utan små insatser här och där kan leda till stora resultat på sikt. Sänk dina trösklar och hitta sättet som funkar är min melodi.

Tydliga bilder och bra instruktioner.

Tydliga bilder och bra instruktioner.