atstorningar

Ortorexi – fixering vid mat och träning

av Terese Alvén i kategorin Ätstörningar, Böcker den

ortorexi

Bland både elitidrottare och motionärer blir det allt vanligare med ortorexi. Själv gick jag igenom en period under mitt tillfrisknande från min ätstörning när jag tränade extremt mycket och åt väldigt ”nyttigt”. Jag är glad över att vara frisk idag.

Tyvärr finns det inte så mycket information om ortorexi, därför är jag glad över boken ”Ortorexi – fixering vid mat och träning” av Yvonne Lin och Anatoli Grigorenko som precis släppts. Jag var på releaseminglet nu i eftermiddag och fick mig en pratstund med Yvonne.

I boken beskrivs hur ortorexi uppkommer, fysiska och psykiska symtom, orsaker och behandlingar samt flera idrottares personliga erfarenheter. Jag fick med mig boken hem och ser fram emot att läsa den och lära mig ännu mer om ämnet. Som ni vet brinner jag för det här med ätstörningar och att hjälpa andra att bli friska från den hemska sjukdomen som drabbar många.

Ps. Har du inte läst min bok än? Läs mer om boken ”Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild” och köp den här