halsa

Ont i höftböjaren

av Terese Alvén i kategorin Löpning den


Hoppas på att springa obehindrat snart igen!

Tidigare i veckan var jag på besök hos en sjukgymnast. En dryg vecka dessförinnan började jag nämligen få ont i ena höftböjarmuskeln. Känslan var ungefär som träningsvärk som vägrade ge med sig och som gjorde att jag upplevde mig stel efter jag hade sprungit samt efter det att jag suttit ner en längre stund. Några månader efter det att Charles föddes hade jag samma problem, men då var det i andra höften. Den gången gick jag med smärtan i ett par månader innan jag sökte hjälp. Det gjorde ju inte ont-ont utan det var mer en irriterad känsla som jag var rädd skulle bli värre. Men när jag väl började på behandling försvann problemet efter ett par tillfällen med knådningar, stretching och ett par styrkeövningar. Nu hoppas jag på samma goda resultat. Jag fick beröm av sjukgymnast-Jessica att jag sökte hjälp med en gång som problemet uppstod. Min ena höftböjare var som en fiolsträng och nu har jag hemuppgift att stretcha den dagligen. Nästa vecka har jag nästa besök och då väntar akupunktur med ström samt att jag ska få med mig några styrkeövningar hem. Håller tummarna att problemet snart är löst så att jag kan träna på obehindrat.

Mitt tips till er – har ni ont någonstans, sök hjälp hos sjukgymnast, kiropraktor eller naprapat. Gå inte överdrivet länge med problemet, ju tidigare du får hjälp desto snabbare kan du bli hel igen.