test

Ny bloggkamera

av Terese Alvén i kategorin Blogg/webb, Event/konvent den

Bloggmingel inne hos Expert.

Bloggmingel inne hos Expert.

Jag är väldigt sugen på att köpa en Canon G10 eller G11 då jag behöver en kamera som är hyfsat lätt att släpa med mig men som ändå tar bra bilder. Systemkameran får oftast stanna hemma vilket medför att jag tar i princip alla mina bloggbilder med mobilen. Men nu har jag hittat en smidigare kamera som jag är riktigt nyfiken på.

Under morgonens frukost inne hos Expert där det pratades bildbehandling (väldigt snabbt och bara sådant jag redan kunde) presenterades även en ny bloggkamera från Samsung. Kameran heter ST-500 och har den grymma funktionen att den förutom att ha en stor display bak även har en mindre display fram vilket gör att du kan se dig själv när du försöker ta bild på dig själv (och det gör ju vi bloggare rätt ofta!). Det fanns även redigeringsfunktioner så att om du tar en bild på flera personer och så är det någon som inte vill vara med i bloggen – eller som blundar – så kan du göra personens ansikte pixligt med ett enkelt tryck.

Det är inte ofta som jag blir så imponerad av teknik (… eller, okej, rätt ofta …), men jag känner hur det rycker lite i shoppingådran. Får se om jag slår till i veckan …

I övrigt så var det mysigt att äta frukost och träffa Irina, Kelly och Jane. Hälsade även på Johanna som ligger bakom bland annat Lilla Gumman och Bokhora. Hon kommer även att hålla en föreläsning på Geek Girl Meetup som jag ska på i helgen. Kommer bli intressant. Hon har ju lyckats driva upp flera framgångsrika bloggar. Blir kul att få ta del av hennes tips och tricks.