kosttips-recept

Nice Cream med banan och jordgubb

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

nice cream med banan och jordgubbar

Lika populär hos barnen som glassen jag skrev om igår är den hemmagjorda ”nice creamen” med banan och egenodlade jordgubbar jag testade att svänga ihop under veckan. Ett av sommarens köp på landet är en matberedare (inspirerad av raw food-kursen jag går) och hittills har jag tillagat tomatsås, gjort blomkålsris samt Nice Cream med maskinen.

Jag frös in bitar av brunprickig banan som jag sedan la i matberedaren tillsammans med färska jordgubbar, alldeles nyplockade från vårt egna land. Swoosh och mixern har blandat ihop en söt god glassmet. Perfekt kallt och somrigt mellanmål. Valde även att toppa med hemlagad granola som jag annars äter till frukost för mer crunch och mer mättnad då jag åt portionen som mellanmål i sommarvärmen.

nice cream med banan och jordgubbar