test

Eggs Inc och Mr Cake – test av äggrestaurang och tårtcafé

av Terese Alvén i kategorin Test den

Efter en halv dags jobb drog jag igår in till stan för att luncha med en kompis på nyöppnade Eggs Inc vid Odenplan samt besöka Löparakuten och knäcka loss lite i ena foten. Har varit rätt stel i några leder i flera veckor och sjukgymnasten Susanne märkte stor skillnad på mina två fötter. Men nu har det förhoppningsvis lossnat. Annars har jag fått instruktioner om hur jag ska mjuka upp foten. Efter besöket kom familjen in till stan, och jag bjöd dem på mysfika på Mr Cake som jag länge varit nyfiken på.

Eggs Inc på Odengatan.

Eggs Inc på Odengatan.

Eggs Inc

Nyttig och god snabbmat med ägg som bas. Jag hade svårt att välja från menyn för jag ville typ äta allt, allt från pizza med äggbas, scrambled eggs, äggrullar och det jag till slut valde omelegg(!) med lax och avokado. Så gott!

Underbart ställe!

Mr Cake

Milkshake!

Milkshake!

Jag hade höga förväntningar på dessa bakverk. Älskar cheesecake och valde en med hallon och vit choklad. Tyvärr var den lite för söt för min smak, hade velat ha den lite mer syrlig, men visst var det gott. Glenns Mr Prince-kaka var enorm men han gav den tummen upp. Barnen älskade solbullen och kardemummabullen. Kaffet var gott och milkshaken med vanilj – wow, så vackert presenterad och supersmarrig. Hit går jag gärna igen, men då väljer jag nog kaffe och bulle. Alltid ett säkert kort. Såg också ut som att de hade goda lunchmackor och falafelsallad.

Jag och barnen.

Jag och barnen.

Mysfika på Mr Cake.

Mysfika på Mr Cake.

Som avslutning på det lilla äventyret … då hjulade vi till Humlegården och lekte en stund innan färd hemåt där det väntades spelkväll med familjen. Brädspel åkte fram och vi kastade tärningar och flippade kort. Mysig start på en regnig midsommarhelg.

Hjulningar på väg mot Humlegården.

Hjulningar på väg mot Humlegården.