halsa

Motivationen är din motor

av Terese Alvén i kategorin Hälsa den

Utan motivation blir inte träningen så långvarig. Hitta därför din drivkraft, varför just du vill träna och vad du mår bra av.

Vad är det som triggar dig i din träning? Var kommer din motivation ifrån? En del drivs av prestation, att jämföra siffror och se en tydlig utveckling. Andra blir stressade av samma sak. En del tränar för att det är socialt, för att det är roligt och för att man mår bra av det. Andra behöver mer tydliga direktiv för att komma iväg. Det är inte en väg som är den rätta. Det gäller för var och en att hitta sin drivkraft, sin motivation. Det är inget som någon annan kan lägga på dig. Det måste komma inifrån. Vill du det inte själv kommer du snart att lägga av. Sedan behöver inte motivationen vara superstark varje dag, alla har vi dagar då vi känner oss omotiverade. Det är inte alltid lika roligt att laga mat eller borsta tänderna heller. Men vi gör det i alla fall. För även om inte varje enskilt tillfälle skänker lust vet du att i förlängningen är det din motivation som driver dig framåt oavsett vad ditt mål är. Vi blir hälsosamma. Vi blir mätta. Vi slipper karies och får behålla våra tänder. Ja, du fattar …

Jag tränar för att jag mår bra av det. För att det är en paus i vardagen, för att det ger mig energi, för att det ger mig nya upplevelser och för att jag blir glad när min kropp klarar av olika utmaningar. Då växer jag och blir peppad att fortsätta utvecklas.

Fundera över vad som motiverar dig att träna! Och om du inte tränar men vill börja, fundera över vad det är som skulle kunna få dig att börja …

Träning för mig är bäst när den ger mig glädje och energi. Foto från kampanjplåtning till Daily Sports ss17. Foto: Mats Höglund

Träning för mig är bäst när den ger mig glädje och energi. Foto från kampanjplåtning till Daily Sports ss17. Foto: Mats Höglund


Soff Potatisen

Min motivation till träning är att må bättre och bli starkare, att se resultaten och att kunna hänga på dom där extra viktskivorna på stången. Just nu är motivationen på noll men jag jobbar på det så att säga

M

Bra skrivet om motivation det är precis så och att försöka hitta en motivation drivkraft och se ett samband med fördelar och resultat av det.

Kommentering är avstängd.