halsa

Mot maraton – två veckor kvar

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Sensommar/höst är lika med löpartävlingar. Just nu arrangeras många roliga lopp och i alla fall mitt Instagramflöde svämmar över av olika prestationer. Så inspirerande och skoj! Mitt stora löparmål denna … Läs mer

Sensommar/höst är lika med löpartävlingar. Just nu arrangeras många roliga lopp och i alla fall mitt Instagramflöde svämmar över av olika prestationer. Så inspirerande och skoj! Mitt stora löparmål denna höst är Helsingborg Maraton nästa lördag, 3 september. Annars brukar mina höstar bestå av Tjejmilen, Midnattsloppet och Hässelbyloppet. Det sistnämnda kanske jag anmäler mig till i sista stund, men jag vill springa maran innan jag tar ett beslut om jag är sugen på ett lopp en månad senare.

Igår sprang jag mitt sista långpass. Blev en härlig och väldigt varm runda tillsammans med min vän Anna som också ska springa loppet. Fördelen med att springa ihop är att det är lätt att välja ett prattempo och peppa varandra under rundan. När vi kom in på intressanta ämnen glömde vi nästan bort att vi sprang, det bara flöt på.

Nu med två veckor kvar blir det endast kortare löppass i kombination med mitt i övrigt aktiva liv. Min tennisträning drar igång denna vecka och nästa vecka startar höstschemat på SATS vilket innebär ytterligare ett par klasser för mig i veckan. Därför får jag verkligen se till att ta det lugnt i övrigt. Aktiv vila är bra sista tiden innan ett långt lopp. Mer hålla igång för att inte säcka ihop, men ändå så att det finns krafter att ta av under loppet.

Matmässigt gör jag inga direkta förändringar inför maran. Jag skärper till mig i vätskeintaget, är rätt dålig på att dricka vatten till vardags så det ska jag fokusera på för att ha bra vätskebalans. Dessutom ska jag äta extra mycket antioxidanter, en del rödbetor under maraveckan och kvällen innan loppet blir det pizza för mig. Något jag alltid springer bra på dagen efter.

Det handlar inte om att förändra för mycket sista tiden, mer förvalta det man har tränat fram under de senaste månaderna. Hitta suget och hornen i pannan för att ta sig runt banan. Jag ser fram emot att springa i vackra Helsingborg!

Mot Helsingborg Maraton med Anna Lissjanis och Terese Alvén.

Mot Helsingborg Maraton med Anna Lissjanis och Terese Alvén.


Anna

Sprang också mitt sista långpass häromdagen. Nu är det bara att räkna ner och ladda för start. Känner mig redo men ändå lite nervös! Hur som haver, det är ett grymt lopp och jag vet att jag kommer älska det när jag väl står på startlinjen! Och ännu mer efter mållinjen… :)

Kommentering är avstängd.