halsa

Mot Helsingborg Marathon

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

helsningborg marathon

Så pepp! Startar denna måndagsmorgon med att anmäla mig till Helsingborg Marathon den 3 september tack vare att jag fick ett fint presentkort dit. Jag älskar Helsingborg, några av mina kusiner är uppväxta där och jag har besökt staden mycket. Hoppas på en fin runda i ett sensommar-Helsingborg. Tidsmässigt tycker jag att loppet ligger perfekt. I slutet av april springer jag Women’s Health Halvmarathon vilket blir ett bra delmål. Sedan blir det mycket löpning under sommaren. Kommer ihåg hur jag njöt av långpassen ute på landet förra året när jag och Glenn siktade mot maran i New York i november. Ett nytt lopp och mål för mig inspirerar mig i min träning. Älskar kontraster och jag tror att trängseln och den stora publiken som lyfte mig i New York inte finns närvarande på detta lopp. Istället blir det vackra vyer och förhoppningsvis peppande lokalbor som hejar fram oss. Roligt med nya upplevelser!

Helsingborg Marathon har fått fina recensioner och de är enbart inne på sitt tredje år. Grabbarna som har startat loppet gör det med mycket passion och kunskap vilket är bra ingredienser för att lyckas. Detta känns som ett inspirerande lopp nu när jag siktar mot mitt fjärde Marathon. Just nu är mitt mål att totalt springa fem maror innan jag hoppar av mara-karriären. Fast vem vet – fem maror kanske ändras till tio … Just nu låter i alla fall fem rimligt. Hittills har det blivit Stockholm Marathon två gånger och New York en gång.