traning

Morgonträning och mat

av Terese Alvén i kategorin Träning, Intervjuer & Inspiratörer den

Har bara en sak att säga efter kvällens träningspass: åh, vad jag älskar att träna och instruera!

Imorgon bitti är det dags igen – då öser vi på SATS Zenit. Fick en fråga om mat i samband med morgonträning. Passar på att svara på den här:

”Hej Terese! Läste att du är instruktör för tidiga spinningpass och jag undrar vad äter du innan ett sådant pass? Man kan ju inte gå upp hur tidigt som helst för att äta rejält och äter man rejält strax innan så får man nästan upp all mat under träningspasset. Jag vill alltså veta vad jag ska äta innan ett tuffare träningspass tidigt på morgonen? Hälsningar, Sascha”

Svar: Hej Sascha. Det går lite i perioder vad jag äter innan min morgonträning. Just nu blir det keso med skivad banan. Annars kan det bli fil och müsli eller mjölk och flingor. Jag känner att jag behöver få i mig protein och kolhydrater innan träningen utan att det blir tungt i magen. Jag har upptäckt att denna mat funkar bra för mig. Äter ungefär en timme-sjuttiofem minuter innan passet börjar. Äter alltså det första jag gör när jag kliver upp för att maten ska ha störst chans att hinna sjunka undan. Dricker också vatten.

Efter passet fyller jag på med mer frukost när jag kommer hem.