traning

Morgonjogg gör mig morgonpigg!

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Snabba träningspass är min bästa quick fix för att få upp humöret. En skön morgonjogg, det är toppen för att sätta tonen för dagen!

Morgonjogg i krispig morgonluft.

Morgonjogg i krispig morgonluft.

Jag har alltid varit en morgonperson. Är som mest alert, kreativ och effektiv under dygnets första timmar. Men jag hade lättare för att kliva upp supertidigt innan jag blev mamma. Kanske för att jag då också bestämde själv när jag kunde gå och lägga mig samt sov lugnare hela natten. Numera sover mina barn rätt bra, till och från kommer någon in i sovrummet på natten, men vanligtvis sover de i sina egna sängar hela natten. Jag vaknar oftast runt sextiden, och vad passar bättre då än att dricka dagens godaste kopp kaffe, dra på mig träningskläder och ge mig ut på en sväng?

För några år sedan tränade jag nästan alltid morgontid, numera delar jag upp mina pass, vissa sker på morgonen, något annat på lunchen och ett enstaka (tennisträning!) blir på kvällen. När jag får lyxen att starta dagen med en lugn morgonjogg på 5 km i krispig höstluft. MAGISKT! Snacka om att det sätter tonen för dagen.

Att dra på sig träningskläderna och köra ett kortare pass. Det är verkligen mitt bästa quick fix för att få upp humöret och komma i balans. Även om det kan vara segt att komma iväg, när man väl har startat då är det bara att ta ett steg i taget, snart är man inne i den sköna träningskänslan.