Mina nya cykelskor

av Terese Alvén i kategorin PT & Instruktör, Mode & Trender den

Nya och gamla skor.

Nya och gamla skor.

Det var ett par Shimano-skor som jag köpte i lördags. Har haft en liknande modell tidigare innan Nikeskorna som jag hade senast. Skorna är ljusblåa och svarta och spännen på skorna gör att det är lätt att anpassa hur hårt jag vill dra åt om fötterna.

Jag invigde skorna under gårdagskvällens cykelklass och det var en annorlunda känsla runt fötterna. Jag kände verkligen av att jag hade nya skor, men det kändes bra och snart kommer jag ha vant mig vid den nya känslan.

Det som är viktigt för mig när jag köper cykelskor är att jag kan gå med dem inomhus. Jag ville inte ha några landsvägsskor med hal undersida som jag måste ta på mig framme vid cykeln, jag vill kunna sätta på mig skorna redan i omklädningsrummet. Tyvärr blir alltid utbudet mer begränsat då. Det finns många fler modeller och med roligare färger om man vill ha landsvägsskor.

Tips! Jag får ofta frågan på mina klasser om jag har något ställe där jag rekommenderar att man ska köpa cykelskor. Då brukar jag svara: Ska du köpa cykelskor rekommenderar jag att gå till en cykelbutik där det finns kunnig personal och det finns många olika skor att välja bland. Berätta vad du ska använda skon till så kan personalen hjälpa dig på bästa sätt. Cyklar du regelbundet varje vecka rekommenderar jag att träna med cykelskor istället för vanliga gympadojjor.

Vad tränar du i för typ av skor när du kör cykling inomhus?

Mina nya skor.

Mina nya skor.