barn-familj

Min midsommar 2016 – skärgård, dans och strandtennis

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

Midsommar 2016

Rörelseglädje, ett flöde av mat och mental vila. Här lyfter jag några av helgens bästa tillfällen och det jag tar med mig in i sista jobbveckan. Hoppas att du har njutit av din midsommar.

Min midsommar 2016 har varit magisk på alla sätt och vis. Visst var det en regn, men är det inte alltid det? Dock slutade skurarna i skärgården lagom till att firandet på bryggan började. Och på midsommardagen fick vi en strålande sommardag med bad, glass och svett i pannan. Sista dagen när det var dags att åka hem, då var himlen åter grå, något som gjorde hemfärden lättare. Jag har trots allt en jobbvecka kvar innan semestern tar vid på riktigt. Så jag behövde ryckas upp från semesterkänslan i helgen.

Midsommarhelgen har gått i ett. I torsdags bilade vi ut till Sollenkroka där mina föräldrar hämtade upp oss med sin båt. En halvtimmes båtfärd och vi var framme på Högböte, Kungliga motorbåtklubbens klubbholme. Som vanligt var vi långt ifrån ensamma att fira på ön, vilket bara är trevligt även om det innebär att båtarna ligger i flera led vid bryggan.

Rörelseglädje i midsommar

Midsommar 2016

Det blev ytterst lite träning under helgen, något jag hade bestämt redan innan. Dock blev det en hel del rörelseglädje ändå. Vi spanade in den lilla ”gymboden” på ön, mest för att jag var nyfiken, var endast Charles som kände på ett par vikter. Dans runt stången blev det i alla fall och på stranden blev det allt från fotboll till kubb och strandtennis. Innan vi åkte ut med båten var jag förbi Stadium och plockade på mig racketar och bollar, kardborrplattor (?), en mjuk frisbee och en beachvolleyboll. Perfekt för strandhänget när man har två barn med myror i benen – och en mamma som blir lätt uttråkad efter för mycket stillhet. Jag vill precis som barnen att det ska hända nya saker nu och då.

Några rundor runt ön blev det också. En stig som tar cirka 15-20 minuter att gå. Halva vägen är i skogen och andra halvan är upp och ner för några berg, så tempot blir inte högt, men kroppen får jobba med koordination, balans och olika vinklar på fotplaceringar och variera steglängden. Ett varv fick jag med mig Charles, trodde att det skulle ta längre tid än vanligt att gå med honom, men han studsade orädd fram och jag hade svårt att hänga med. Ibland glömmer jag bort att han snart är sex år, tiden går så fort.

Midsommar 2016

Ett flöde av mat

Midsommar 2016

Förutom rörelsen åts det konstant. Fika och mat om vartannat. Det blir lätt så på svenska högtider, väldigt socialt och trevligt. Samtidigt som jag vet att det skapar ångest och oro hos många som kämpar med sig själv på olika sätt. Även om jag idag har ett problemfritt förhållande till detta är det lätt att tänka tillbaka på tidigare högtider när balansen inte har funnits där och när jag inte har mått bra. Så tacksam att vara där jag är idag! Och jag kommer fortsätta kämpa för att fler som inte är där idag ska hamna där.

Godast under helgen var helt klart jordgubbstårtan med jordgubbar, banan, grädde och lemon curd. Smakade sommar! Jordgubbarna, hallonen och blåbären till morgonfilen var inte heller så dumma … eller den grillade bananen med smält choklad till efterrätt sista kvällen som åts i solnedgången på flybridge. Ahh. Många ljuva matminnen jag tar med mig in i vardagen.

Meditation och mental vila

Midsommar 2016

Sist men inte minst vill jag skriva några rader om avkoppling. Att vara i nuet, kunna ta in det som händer runt omkring en, uppskatta det som är och ta stunden för vad den är. Jag var två heldagar i skärgården, trots det känns det som en evighet, eller en kort sekund. Det var så självklart att bara vara där. Att vara med de jag älskar allra mest och få se barnen hitta på äventyr på egen hand, tillsammans med morfar eller uppleva något med mormor.

Förutom att vara ledig har jag hunnit med några timmar framför datorn i helgen. Jag har vaknat tidigt på morgonen med fingrar längtandes efter att få smattra på tangenterna. Inget internet har varit igång, istället har jag skrivit på ett bokprojekt jag jobbar med just nu, något jag kommer lägga mycket energi på under sommaren. Dock ser jag det inte som jobb, det är mer en hobby och ett behov. Jag älskar att skriva och nu testar jag något jag aldrig gjort förut men varit väldigt nyfiken på. Håller tanken lite för mig själv ett tag till, men tillfredsställelsen efter en framgångsrik timme vid datorn och mitt dokument är enorm. Och stillheten i skärgården har definitivt varit bra för min inspiration.