traning

Mer av samma eller nytänk?

av Terese Alvén i kategorin Tennis den

Att bara upprepa sig gång på gång ger oftast inte önskad effekt om budskapet inte går fram. Då får man tänka om och göra på något annat sätt.

Morgonens rörelseglädje blev en timme tennis. Idag övades det på backhand-slices och att våga slå till bollen även i pressade lägen på banan. Både jag och min medspelerska fick en uppenbarelse när vår coach gav oss tips i slicen. Helt plötsligt var det som att polletten trillade ner efter att vi båda har haft svårt för slaget. Det fick mig att tänka på hur viktigt det är att variera hur man förklarar något då vi alla lär oss på olika sätt. Det går inte bara att säga samma sak gång på gång om det inte går fram. Det gäller att hitta ett nytt sätt att kommunicera. Idag förstod vi plötsligt precis hur vi skulle göra. Riktigt skönt!

Jag tar med mig dagens lärdom in i mitt instruerande. Men det samma gäller såklart även i vardagssituationer med familjen och i annat jobb. Tror många av oss behöver bli bättre på att försöka förstå mottagaren av vår information. Förstå att ens egen verklighet inte är verkligheten.

Så, det var morgonens funderingar. Senare idag kommer ett mer lättsamt inlägg, förhoppningsvis fullt av inspiration. Jag tycker i alla fall att det är ett roligt ämne – får se om ni håller med, som sagt, svårt att veta hur just DU tolkar mina budskap.

Glädjeskutt på tennisbanan!

Glädjeskutt på tennisbanan!