barn-familj

Mamma i 7 år – grattis Charles på din dag!

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

”Charles, vet du vad, det är inte bara din födelsedag idag. Det är även sju år sedan som jag blev mamma. För innan du kom, då var inte jag mamma. Och pappa, han var inte pappa.”
Charles tittar på mig fundersamt och tar in det jag precis sagt. Sedan säger han:
”Nej, innan jag kom då var inte ni mamma och pappa. Då var ni bara kära.”

Alltså, barns tankebanor, smarta uttryck och funderingar är bland det bästa jag vet. Och nu har jag fått äran att lyssna till mina barn i flera underbara år. För exakt sju år sedan efter en varm sommar som höggravid, fem dagar efter BF, kom äntligen vår lilla prins – vår Charles – och livet förändrades på ett alldeles magiskt sätt.

Tack för att jag får vara mamma. Jag älskar det över allt, även om det är extremt frustrerande och utmanande oftare än vad jag önskar så är jag tacksam varje dag över att ha mina två skatter Charles och Tilde.

Gravid i v 40 med Charles i magen.

Gravid i v 40 med Charles i magen.

Idag är det Charles dag. Vi har grattat med glass, sång och presenter i sängen och idag är det Charles som bestämmer. Däremot gillade han vår överraskning på aktivitet, idag väntar Gröna Lund! Men först blir det några timmars jobb för mig …

Wow! Tänk vad tiden går fort. Känns som att det var igår Charles var en liten bebis och ålade omkring i vår gamla lägenhet, strax innan han fyllde ett flyttade vi till vår nuvarande, och om ett par veckor är det dags för Charles att börja i ettan. Så häftigt att få vara med på resan och se honom utvecklas till killen med största hjärtat, närhet till sina känslor och ett skratt och ett enormt sportintresse. Det är aldrig tråkigt runt omkring dig.

Jag och Charles ute i skärgården förra veckan. Älskar dig!

Jag och Charles ute i skärgården förra veckan. Älskar dig!