halsa

Lopprapport: STHLM Above/Below – unikt lopp i Söders tunnlar

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Peppad innan start - såååå bekväm i min bygghjälm.

Peppad innan start – såååå bekväm i min bygghjälm.

STHLM Above/Below var årets sista upplevelse i STHLM Challenge där löpare i fyra olika lopp har fått uppleva Stockholm med löparskorna på. I lördags sprang jag loppet som springande reporter med start i Tantolunden för att sedan springa in och ut genom tunnlar innan en pulshöjning upp till målet på Fåfängan.

Häftiga väggar inne i tunnlarna.

Häftiga väggar inne i tunnlarna.

Jag älskar mitt arbete där jag i form av digital redaktör får inspirera fler till rörelseglädje på olika sätt. Till vardags jobbar jag mest från datorn, men när vi har eventdagar och får möte en massa löpare innan, under och efter ett lopp. Det är magiskt! Det är löparnas blick, deras glädje, energi och känslor som får mig att älska det jag gör. Jag brinner för att få fler i rörelse, oavsett om det handlar om barn eller vuxna.

STHLM Above/Below var ett unikt lopp som enbart går av stapeln en gång. Så tillhör du inte de 6000 personer som sprang loppet i lördags, jag är ledsen, det kommer inte någon mer chans. Men innan du deppar ihop för mycket … STHLM Challenge fortsätter nästa år med andra häftiga lopp. TIPS! Just nu kan du boka plats på alla fyra lopp till specialpris.

Spring in i en av tunnlarna.

Spring in i en av tunnlarna.

Bygghjälm är inte det som är snyggast på mig … min make brukar alltid reta mig när jag testar hjälmar eller hattar, det är inte min grej helt enkelt. Och min kollega skrattade retsamt när han såg mig. Sedan försökte han hjälpa mig att få ner den mer på huvudet, men som jag redan visste så gick det inte. Mitt huvud passar inte i hjälm helt enkelt. Men jag är inte den som är den, jag kan bjuda på att springa cirka 8 km i bygghjälm – samtidigt som jag filmar …

Nåväl, tillbaka till loppet. Stockholm bjöd på magiskt höstväder och kontrasten att springa i solen bland de orangea och gula löven för att sedan komma in i de råa, kalla, graffiti-sprejade tunnlarna var stor. Jag njöt av upplevelsen och sprang i lugn takt. Valde att gå i de två första tunnlarna för att inte snubbla på det ojämna underlaget, men i sista tunneln med asfalt sprang jag på.

Smakar på medaljen efter målgång uppe på Fåfängan.

Smakar på medaljen efter målgång uppe på Fåfängan.

Och avslutningen uppe på Fåfängan, efter typ 200 meters backe, och loppets enda pulshöjning, den var magisk. Att mötas av hela Stockholm nedanför fötterna och milsvid utsikt var grädden på moset denna dag. Här njöt folk av After Run, åt varm soppa och fluffigt bröd och pratade och upplevelsen de precis varit med om.

Vacker utsikt över Stockholm efter målgång på Fåfängan.

Vacker utsikt över Stockholm efter målgång på Fåfängan.

Väl hemma igen blev barnen eld och lågor över bygghjälmen som de inte kunde förstå att jag sprang lopp i. Så tokigt. Men barnen fick såklart också testa och de turades om att springa runt gården med den på huvudet.

Charles och Tilde ville såklart testa bygghjälmen och köra ett lopp hemma på gården.Charles och Tilde ville såklart testa bygghjälmen och köra ett lopp hemma på gården.

Charles och Tilde ville såklart testa bygghjälmen och köra ett lopp hemma på gården.